College Den Hulster

College Den Hulster

College Den Hulster is een school voor en van de leerling, een dynamische school die voortdurend in ontwikkeling blijft. We vinden het belangrijk dat leerlingen in een prettige en veilige omgeving kunnen leren en zich maximaal kunnen ontwikkelen waarbij veel aandacht is voor persoonlijk leren.

We bieden verschillende onderwijsprogramma’s aan. Zo beschikt de school over het predicaat Technasium, is het een erkende tto-school (tweetalig onderwijs, met het hoogst haalbare niveau van Engels, het IB language A) en behoort het tot de vier Topsport Talent Scholen in Limburg. Verder heeft het een Da Vinci afdeling in huis (tweetalig vwo voor hoog- en meerbegaafden) en bieden we in de onderbouw van het vmbo het vak technology & design aan. In de bovenbouw beschikken wij over een Technodome, waarin op het gebied van de techniek nauw wordt samen gewerkt met het MBO (doorlopende leerlijn).

Stagiaires voelen zich thuis op onze school en kunnen, indien ze dit willen, kennis maken met alle aspecten van het echte schoolleven zoals bv teamvergaderingen en studiemiddagen. Op die manier bevinden ze zich midden in de bruisende onderwijspraktijk van alle dag. Kwaliteit staat bij College Den Hulster hoog in het vaandel. De stagiaires dragen daarbij hun steentje bij: op basis van hun waardevolle input weten wij de kwaliteit van het opleiden in de school steeds weer te verbeteren.